írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Írországi látnivalók - Glencolumbkille

2013.03.20. 22:11 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: írország írországi kirándulás látnivalók írországban kirándulási tipp írország glencolumbkille írországi helyek írországi látnivalók írország blog írország nevezetességei írország látnivalók írország látványosságai

A mély völgyben, a tenger egyik öblében elhelyezkedő kis faluba szép hegyek között vezet az út. A település helyén Szent Columba alapított kolostort a 6. században. Aki egyébként nem más, mint Írország egyik legnagyobb szentje. Ünnepnapja pedig június. 9, amikor is a zarándokok tízezrei érkeznek a szentről elnevezett völgybe, hogy végigjárják a 7. századból származó szép régi keresztek által kijelölt zarándokutat.

A keresztek az ír nagykeresztek előtti időből származnak, de a lapos kövekbe faragott minták már a későbbi glóriás keresztek előzményeiként készültek. Közülük a legszebbeknek a másolatait a tengerparton található Folk Village-ben, a kis skanzenben állítottak fel.

Ezt a kis szabadtéri múzeumot az 1950-es években John McDyer atya építtette fel azzal a céllal, hogy az így teremtett munkalehetőséggel csökkentse a környékbeliek tömeges kivándorlását.

Glenkolumbkille kulturális központjában nyaranta tartják a világhírű nyári egyetemeket, ahol az ír nyelv, népzene tanítása mellett Írország kultúrájáról átfogó képet nyújtó elóadásokat is hallgatnak a résztvevők.

Hol található: Donegaltól 50km-re nyugatra az R263-as úton.

Az elmaradhatatlan képek:

Cottage - Glencolumbkille / Gleann Cholm Cille Spring  Glencolumbkille / Gleann Cholm Cille mountain Glencolumbkille / Gleann Cholm Cille

Glencolumbkille Church with post box, Glencolmcille Co. Donegal  March 1991.Ezek a képek, pedig a 80-as években készültek és ugyan nem kapcsolódnak Szent Columbához, de érdekesnek találtam megosztani Veletek:

Aunt Elizabeth, Anthony, Isobel Beal Aunt Elizabeth, Anna-Marie, James, Fiona Fionnuala, Isobel, Bella, Anna-MarieAutóbérlés Dublinban >>

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr245157244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása