írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Waterford - Írország városai

2012.02.23. 17:55 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: írország blog waterford írország nevezetességei írország látványosságai waterford nevezetességei waterford látnivalók

Waterfordot is, mint sok más ír várost a vikingek alapították a 9. század közepén a Suir-folyó torkolatában. A város Leinster és Munster tartományok határán épült. A viking korból maradt fenn a Reginald-torony (1003), mely építtetőjének a nevét viseli. Az akkori városfalakba illeszkedő tornyot a normannok bővítették ki 3 méter széles falakkal. Szolgált már királyi székhelyül, börtönként, pénzverőként és fegyverraktárként is. Ma a Városi és Tengerészeti múzeumnak ad otthont.

Reginald's Tower (Waterford)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A középkor végén egészen fellendült a város gazdasági élete és ezt nem másnak köszönhette, mint a Franciaországból menekülő hugenottáknak. Írország tulajdonképpen nekik köszönheti az üvegkészítő mesterséget, igazából ők vették meg a mai híres Waterford kristály gyártásának alapjait. Bepillanthatunk a kristály gyártásának alapjaiba a híres Waterford Crystal Factory-ban, megismerhetjük történetét is.

Adding a handle - Waterford Crystal Factory A városközpontban számos bevásárlóközpont épült, de szerencsére a zegzugos hangulatos utcák azért megmaradtak. Waterford legtöbb épülete a 18. századból származik, ezek közé tartozik az impozáns Szt. Patrik katedrális, mely 1750-ben épült, az 1770-ből származó Christ Church-katedrális.

A városháza szintén említésre érdemes, csarnokában egy csodálatos waterfordi kristályból készült csillár ontja a fényt. Ha kíváncsi vagy a város történetére, akkor mindenképpen látogass el a Waterford Heritage Museum-ba. Gyűjteményét a Grayfriar Streeten lévő egykori Szt. Péter temolomban állították ki, melynek legújabb darabjai a városközpontban készült bevásárlóközpont alapjainak ásatásakor előkerült viking és középkori emlékek.

Autóbérlés Írországban

Waterford Town, Quays

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr564187414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása