írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Utcai mutatványosok világbajnoksága

2010.07.01. 08:19 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: dublin írország írország blog írország nevezetességei írországi látványosságok

2010-ben 5. alkalommal került megrendezésre Írországban a Street Performance World Championship, azaz az utcai mutatványosok világbajnoksága. Ha rég nevettél már egy igazán jót vagy szeretnéd elhagyni az állad a csodálkozástól, akkor ez a fesztivál neked való!

A világ legjobb utcaművészei, humoristái, akrobatái, bűvészei, breakdance táncosai versenyeznek a te szavazatodért két helyszínen, két hétvégén keresztül.

Elsőként Corkban, majd Dublinban szórakoztatták a művészek a látogatókat a nem mellékesen ingyenes rendezvényen. Persze a kalap minden mutatványos előtt ott volt, ahogyan azt illik.

Az idei fesztivál fénypontjai közé tartozottak az America’s Got Talent TV show-ból ismert villám-átöltözős szám Hihetetlen élmény volt karnyújtásnyi távolságból nézni! (És mégsem tudtuk ellesni a trükköt…)

Tiszteletvendégként visszalátogatott a tavalyi győztes, a USA Break Dancers csapat, akik a testes nagyszájú műsorvezetőjüknek köszönhetik a sikerük felét. A foci VB alkalmából fokozott érdeklődésnek örvendett Victor Rubilar is.

És az idei nyertes – és itt bizony haza húzott a szavazók szíve - Jack Wise ír bűvész lett!

 

 

Szintén a fesztivál keretén belül idén megdöntötték a legtöbb fitneszlabdával ugráló ember Guiness világrekordját is: 1505 ember pattogott szorgalmasan egy percig a fővárosi aszfalton.

A fentieken kívül a gyerekeket számtalan arcfestő, fantasztikusan ügyes lufihajtogatók, gyurmázó sátor és izgalmas szervezett játékok várták. A nagyobbak is szívesen beálltak őrült papírkalapokat hajtogatni és vászonra festeni. A park közepén pedig a Hallelluia Gospel Choir adott jótékonysági koncertet, 5 euróért lehetett tőlük dalt kérni. 

A sok szájtátástól persze megéhezik és megszomjazik az ember fia, de szerencsére annyi árus volt, hogy majdnem minden látogatóra jutott egy, még azokra is, akik egyébként piknikkosárral érkeztek.

Ezt a fergeteges rendezvényt semmiképpen sem szabad kihagyni, és úgy készüljünk, hogy egész nap talpon leszünk kint a szabadban, és ha otthon felejtjük a napkrémet annak bizony csúnya vége lesz!

Írország szállás

Autóbérlés Írországban

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr182114274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása