írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Powerscourt – Kedvencek temetője és Gordon Ramsay

2008.09.15. 08:00 | Írországi Utazók | 1 komment

Címkék: írország kirándulás írországban wicklow utazási tippek írország kirándulási tipp írország utazás írország japánkert írország powerscourt kastély powerscourt enniskerry gordon ramsay étterem írország botaniuks kert írország

 A Powerscourt-birtok Enniskerry kisváros fölött terül el.

Enniskerry egy kis festői hely a Glencullen folyó partján, "Írország virágoskertjének kapuja"/Garden of Ireland/, Wicklow megyében.

Számos filmet forgattak itt és a Powerscourt-birtokon, pl. a Monte Christo grófja,  Laurence Olivier V. Henrik című filmje, valamint az ír travellerekről szóló Into the West (Magyarországon is bemutatott) filmet.

 

Szomorú a kastély története, 1731-40 között épült, Richard Castle építette Palladius modorában. 1974-ben egy renoválást követő bankett után leégett. Tulajdonosai, csak a 90-es évek végére tudták felújítani a külsejét, valamint a báltermét és a kastélyban működő boltot és kávézót.

 

A birtok területén található még golfpálya (ugye elmaradhatatlan Írországban), egy Avoca Handweavers Étterem, valamint egy luxusszálloda – Ritz Carlton Hotel – melynek étterme Gordon Ramsay (híres-hírhedt-angol-celebszakács) tulajdonában van, hozzáteszem az egyetlen Írországban!!

 

A birtok legnagyobb értéke a kastélypark. A belépőjegy mellé egy kis térképet is kapunk, így könnyebb eligazodni a park területén.

 

Mit érdemes megnézni a parkban?

 

A kastély előtti terasz klasszikus stílusú lépcsői, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a szemközti Cukorsüveg-hegy vöröses gránitcsúcsára. A lépcsősor alján –egy 17 sz.-ban készült Bernini szobor mása- Triton szobor köpi magasba a róla elnevezett tó vizét.

 

A két oldalszárny botanikus ritkaságokkal díszített angolkertjét.

 

 

Kis romantikus tavak és egy nagyon szép sziklakert.

 

Fallal körülvett rózsakert.

 

Századfordulós divatra kialakított japánkert.

 

… és a „Kedvencek temetőjét”: többszáz éves fák tövében egy meredek domboldalon a kisállatok temetője fekszik, kedvencek, ölebek, cicák, lovak „síremlékei”, ódaszerű verseket véstek sírköveikre, kedvesen bizarr hely

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr12662172

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.09.15. 10:51:56

Kedvencek temetője + Gordon Ramsay=PowerscourtPowerscourt-birtok Enniskerry kisváros fölött terül el Írországban. Enniskerry egy kis festői hely a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zuzuka 2008.09.17. 18:04:00

micsoda gyönyörű birtok!!!!
a kisállatok temetőjéről már hallottam - talán egy filmben - de azt most tudtam meg, hogy Írországban van.
a kertészüket kölcsönadhatnák pár napra a telkemre:)
süti beállítások módosítása