A Beef & Guinness Stew nem más, mint egy jó kis marhagulyás, és ha már Írországban vagyunk a Guinness sem hiányozhat belőle.
(A blogolvasók kérésére összedek pár ír receptet a közeljövőben, bár az ír konyha elég nemzetközi, kevés a tradicionális ír recept, ez talán még azok közé tartozik.)
Tehát hozzávalók 6 személyre: az előkészítés 10perc, főzés ideje: 2 óra
-40dkg marhahús
-3 ek. liszt
-2 répa
-4 burgonya
-1 fehér hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-2 szál kakukkfű
-2 ek. sűrített paradicsom
-1 liter marhahúsleves
-1 500ml-es Guinness
-só és bors
Elkészítés:
- Felkockázzuk a marhahúst.
- Olajon a húst barnára pirítjuk – kb. 5 perc. Ha ez megvan kivesszük az olajból, és félretesszük. Ugyanebbe az edénybe beletesszük a feldarabolt hagymát, burgonyát, répát és 5 percig főzzük együtt. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a sűrített paradicsomot, fűszerezzük. Tovább főzzük az egészet még 2 percig.
- Hozzádjuk a marhahúslevest, a Guinness-t, és kis lángon (amilyen kicsin csak lehet) 2 órán keresztül főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Fűszerezés ízlés szerint.
Ezt a jó kis receptet egy fiatal ír szakács oldlalán találtam, sok jó receptet tesz közzé teljesen ingyen, sőt még vágatlan videókat is feltöltött az oldalra, így együtt is tudtok vele főzni!
Jó étvágyat és kellemes hétvégét!
fotó:Lookandtaste.com