írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Válság van – Most már hivatalosan is

2008.10.11. 12:02 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: válság írország külföldön blog írország külföld blog gazdaság írország recesszió írország

Írországban most már recesszió van, és erről már papírunk is van. Írország az első a 15 eurót használó ország közül, ahol ez bekövetkezett, de a „jósok” szerint Németország, Spanyolország és Nagy-Britannia is követni fogja.

 
Írország volt 1994-2007 között az Európai Unió minta országa, szárnyaló gazdaság és csökkenő munkanélküliség jellemezte. Kiváló letelepedést jelentett az amerikai cégeknek az alacsony adók és az angolul beszélő munkaerő miatt.
 
Az tény, hogy a gazdaság lassul, munkahelyek szűnnek meg, az Aer Lingus 1200 munkahely megszüntetését tervezi, és az építőiparban is több ezren veszíthetik el az állásukat.
 
Már 2 évvel ezelőtt voltak figyelmeztetések gazdasági elemzőktől, hogy a Kelta Tigris gazdasága nem tart örökké és tegyünk valamit, hogy felkészülten várjuk.
 
Természetesen senki nem tett semmit, az ingatlan árak emelkedtek és a bankok, befektetők „öntötték” a pénzt az ingatlanba, és a kormány is asszisztált ehhez.
 
Egészen mostanáig, mikor a kormánynak kellett a bankok segítségére sietnie, hogy azok ne kerüljenek csőd helyzetbe, magukkal rántva a német polgárok megtakarításait is.
 
Tehát kidurrant az ingatlan lufi-ahogy az várható volt- és az sok az építőiparban dolgozó itt élő külföldit, köztük a magyarokat is érinteni fogja.
Meg persze sok mást is pl.: kevesebben lesznek, akik reggel munkába menet beugranak a kisboltba, benzinkúthoz hogy 10 eurót elköltsenek reggelire.
 
És a Kelta Tigris újra visszatér-e? Biztosan. De az már egy szelídebb tigris lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr4708385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása