írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Észak-Írország nevezetességei - Florence Court

2011.11.25. 09:26 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: látnivalók írországban látnivalók írország kastélyok írországban írország utazás írország nevezetességei írországi nevezetességek észak írország látnivalók írországi élménybeszámoló

Észak-Írországban is rengeteg látnivaló akad, ezek közül érdemes kiemelni a Florence Court-ot, azaz a Florence-kastélyt, ami Enniskillentől délre az A32-es út mellett található. Az 1740-es években építették a háromemeletes kastélyt, melynek első tulajdonosa a Cole család volt, akik Erzsébet királynő korában érkeztek Írországba (az első betelepítések idején).

A család igen módos volt, ezt bizonyítja a ház berendezése és az épület díszítése is. Az egész épületben túlbúrjánznak a rokokó stukkók. A kastély legszebb része a csodálatos lépcsősor, a velencei terem, valamint az egyedi fenyőpolcokkal díszített könyvtárszoba és ebédlő.

A kastély kertje is gyönyörű, a kertben található egy szép mesterséges tó és ritka növények, amerre a szem ellát. A kert fénypontja egy ősöreg tiszafa (angolul:yew tree), amely állítólag az ír őserdők utolsó maradványa, élő tiszafája. A kert egyébként egybenőtt a birtok egykori erdejével, ami ma nemzeti parkként áll nyitva a látogatók előtt. 

A park egész évben látogatható, bővebb infót róla itt találsz >> A belépő ára: felnőtteknek - £4.54, gyerekeknek£1.81, családi jegy £10.90. Kert és a park: felnőtt jegy ára - £3.25, gyerek - £1.75, család - £7.75

 Florence_Court.jpg

Florence Court

 

 

Autóbérlés Észak-Írországban

Szállás Észak-Írországban 

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr783410192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása