írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Legszebb írországi kastélyok - Tullynally Castle

2010.08.04. 21:32 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: írország blog írország nevezetességei írország látnivalók írországi kastélyok szellem kastélyok írországban

 Nyáron érdemes ellátogatni a Tullynally kastélyba, mert egy gyönyörű kert veszi körül, itt lehet piknikezni, sétálni és élvezni a szép időt a két tó partján, ami szintén a parkban fekszik. Tullynally kastély azért is rendkívül érdekes, mert tulajdonosai még itt laknak. Egy igazi működő kastély, ez az oka annak, hogy az épület szobái, csak előzetes időpontegyeztetés után látogathatók. (belépő 6euró/felnőtt, 3euró/gyerek) 

 

Pakenhams család tulajdona már több mint 300 éve, igazán impozáns, 120 szobás, a család biztosan elfér benne.:) A család mindig is a művészetek pártolója volt, a kastély hallja különleges akusztikával rendelkezik, talán ezért rendeznek gyakran koncerteket is itt. 

A kert természetesen egész évben látogatható, különlegessége a konyhakertje – kitchen garden – ami Írországban a legnagyobb, a füves teröleteket 2 láma “tartja karban”, ami ugye köztudottan nem őshonos állat Írországban, de laknak itt hattyúk is (pontosan egy pár).

Koncerteket is tartank a kastélyban, az őszi/téli program itt nézhető meg. 

A kastélyról részletes leírás itt olvasható

A Tullynally kastély Dublintól 80km-re fekszik, legkönnyebben az M4 és N3 úton közelíthető meg. Legközelebbi települések Mullingar (20km) és Castllepolard (1.5km).


View Larger Map

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr312199432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása