írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Romantikus kiállítás Dublinban

2010.01.20. 17:49 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: dublin írország blog kiállítás dublinban jmw turner turner kiállítás dublinban dublini szállás

Kicsit (vagy talán nagyon) megkésve minden blogolvasómnak boldog új évet kívánok. Ez köszönhető a Ryanair eltörölt Budapest-Dublin járatának is:(, de szerencsésen visszaérkeztem Írországba hosszúra nyúlt téli szabadságom után.

Mint mindig, most is keresgettem a neten, milyen kiállítást érdemes megnézni mostanában Dublinban és ráakadtam a National Gallery of Ireland Turner kiállítására. Egészen január 31-ig lehet megnézni INGYEN Turner csodálatos aquarell tájképeit.

JMW Turner volt egyébként az angol romantika utolsó képviselője, bejárta Európát, Velence sok inspirációt adott számos munkájához. Akárhol is járt, tanulmányozta az ég és a tenger hatását mindenféle időjárásban. Az évek során sajátos festőtechnikát alakított ki: amit valóságosan látott, lefordította a saját könnyed romantikus stílusára és ezt rögzíttette vásznán. (Ha még kíváncsi vagy Turner életére, akkor itt olvashatsz róla.)

Tehát ne késlekedjetek, hanem irány a National Gallery of Ireland (National Gallery of Ireland , Merrion Sq W & Clare St, Dublin 2, 01 661 5133 )!

Egyik képe a “The Blue Rigi:Lake of Lucerne, Sunrise” 11 millió dollárért kelt el pár éve. Íme a kép:

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr581688149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása