írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

A Dunluce Kastélyban Észak-Írországban

2009.05.07. 12:33 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás írországban észak írország írországi látnivalók dunluce kastély írország nevezetességei irorszag latnivalok észak írország nevezetességei dunluce castle autós túra észak írországban causeway coastal route

 Az előző részekben már írtam észak-írországi kirándulásunkról: Carrick-a-Rede kötél híd és az Óriások útja.

Utunkat tehát az Óriások útjától (Giant’s Causeway) a Dunluce Kastély (Dunluce Castle) felé folytattuk. Dunluce az Észak-Antrim parton fekszik, 5km-re Portrushtól és 3.5 km-re a whiskey gyártásáról híres Bushmilltől.


Nagyobb térképre váltás

Egy kis parkoló található a kastély közelében (ingyenes), ahogy azt Írországban már megszokhattuk egy kis visitor centre-en kell keresztülmenni. Nagyon kedves és segítőkész a személyzet, még magyar nyelvű tájékoztató is adnak a kastélyról. Egy kis teremben kiállították a kastély makettjét is, így némi fogalmunk lehet róla, hogy hogyan nézett ki teljes pompájában. Egy rövid filmet is megnéztünk ugyanitt a kastély történetéről, amiben nyilatkozik a MacDonnell család – akik a kastély tulajdonosai voltak - utolsó sarja is.

Jó tanács: Mindenképpen legyen nálatok font, mert eurót sajnos nem fogadnak el, bankkártyát viszont igen. Belépődíj: £2/felnőtt, £1/gyerek (4 év alatt ingyenes)

A Dunluce Kastély történetéről már korábban írtam.

Már korábban olvastam róla és tv-ben is láttam róla egy műsort, de “élőben” lélegzetelállítóan szép, különösen, ha még a nap is süt:)

Az Atlanti-óceán kéksége, a kastély csodálatos romjai; teljesen visszarepültünk az időben, milyen lehetett vajon itt élni? A legenda szerint a kastély úrnője nem szerette hallani az óceán morajlását, ráadásul amikor a konyha leszakadt és a tengerbe zuhant, úgy döntött, hogy elmenekül erről a “borzalmas helyről”.

Természetesen sokat fényképeztünk (mint mindig), de olyan sok csodálatos látnivaló van itt! A kastély falain nagy táblákon minden helyiséget részletesen bemutatnak, leírják a történetét. Padokat is felállítottak a kastély területén, így egy kicsit mi is megpihenhettünk és élvezhettük a friss óceáni levegőt és a sziklához csapodó hullámok morajlását.

A mi Észak-Írországban tett kirándulásunk ezzel végetért, igazából egy napra bőven elég volt ez a 3 kirándulóhely, de ha több időtök van és foglaltok szállást is Északon, akkor bátran folytathatjátok ezt a látnivalókban bővelkedő észak-írországi autós túrát. Az egész Causeway Coastal Route 314km hosszú, kb. 5 napot érdemes rászánni, Londonderryben ér véget. 

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr321107916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása