írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Misztikus helyek Írországban: Gyűrűvárak az Aran-szigeten

2008.08.18. 14:25 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: írország dún gyűrűvárak írország aran szigetek írország gyűrűvárak aran szigetek misztikus helyek írország druidák írország mágikus rituálék írország aengus írország duchathair erődök írországban híres helyek írországban kirándulóhelyek aran szigetek írországban kirándulási tippek írországban látványosságok írországban

A régi kelták hite szerint az aran-szigeti emberek a másvilág határán éltek. Olyan tudás birtokában voltak, ami másoknak nem adatott meg.

Erről tanúskodik a Dún Aengus és a Dún Duchathair nevű nyitott gyűrűvár, amit valószínűleg a kőkor vagy a bronzkor idején építettek Insihmóron.
 
Nagyon meredek helyen építették őket, a tengerbe szakadó sziklafal fölött állnak, ami kb. 80-100 méter magas. A tenger felől fújó erős szél miatt veszélyes a szélére menni.
 
A 2 gyűrűvár közül Dún Aengus a látványosabb. 4 koncentrikus kőrből építették, csak a sziget belseje felől lehet megközelíteni. Azt, hogy miért építették, a mai napig nem tudják biztosan. Sokak szerint védelmi szerepet töltött be, de túl magas volt a fal ahhoz, hogy innen kémleljék az ellenséget.
 
Más források szerint a druidák misztikus, mágiuks rituálékat tartottak itt.
Egy kis múzeum mutatja be egyébként a történetét.
 
A 2 tengerpart erőd mellett, az Aran-szigetek belsejében is látható másik két látványos gyűrűvár. Az egyik Dún Eochla, melyről gyönyörű kilátás nyílik a sziget K-i felére.
A másik pedig a sziget nyugati felén Dún Eoghanachta.

Dún Aengus

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr61621309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása