írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Misztikus helyek Írországban: Riasc

2008.08.11. 18:16 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: írország misztikus helyek írországban kolostor írország gallarus imaház írország dingle ogham kő misztikus kelta írország kilmalkedar templom írország riasc írország kirándulási tipp írország látnivalók írország

A Dingle-félsziget sok látnivalóban bővelkedik, egy nyár kellene, hogy bejárd minden zegét-zugát. Ha kedveled a misztikus ír tájakat, akkor mindenképpen látogass el a Riasc rendház maradványaihoz a félszigeten (Ballyferritertől 1 km-re Keletre található).

 
Az 5. vagy 6. században épült rendházat a legkorábbi keresztény idők építészeti szokásai szerint kör alaprajzúra készítették. A kolostor kertjében áll egy 6. századi faragott kő, az Ogham-kő (Ogham-stone). Az ogam abc jelei fedezhetők fel rajta, az ogam egyébként mágikus volt, minden betűnek megvolt a sajátos tana és hatalma.
A kövön a 'DNE' - D(omi)ne felirat olvasható.
 
A felfordított csónakhoz hasonlító Gallarus-imaház a korai kereszténység másik fontos emléke. Körülötte 42 sírt tártak fel, amiről később kiderült, hogy gyermekek temetője volt. A közelben található még egy középkori erődszerű lakótorony, valamint a román stílusban épült Kilmalkedar temploma.
 
A templom belsejében található egy írott kő – Alphabet Stone – amelyre latin betűket véstek kusza halmazban. A templom mellett pedig egy szépen megmunkált kő napórát nézhetsz meg.
 
Kihagyhatatlan, misztikus látnivaló Írországban!
 
 
Gallarus-imaház
 
 
 
 

 

Kilmalkedar templom

Ogham-kő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr62611073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása