írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Wexford-Kilkenny túra

2008.06.18. 10:24 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás írországban wexford kilkenny túra autóstúra írországban ír történelmi skanzen viking település waterford kristály írország legszebb kastélya lismore írország legnagyobb legépebb kastélya cahir kastély lismore kastély rock of cashel tipperary kilkenny kastély smithwicks sörfőzés kilkenny mit nézzünk meg írországban

Ez egy kicsit hosszabb autóstúra – 262km hosszú, Wexfordból indul és Kilkenny-ben ér véget.
Az első állomás: Irish National Heritage Park – Ír Történelmi Skanzen (Wexfordtól 5km-re, N11-es főút mellett) Kr. előtt 5. évezredtől Kr. után 12 sz.-ig mutatja be az Írországban élő népek építészetét nagyon szép környezetben. Láthatunk dolment, kőkorszaki farmot, sziget-erődöt, viking települést és normann erődöt is. Természetesen az épületek belseje is megtekinthető.
 
-N25-ös úton Waterfordba haladjunk tovább, érdemes megnézni a Museum of Treasure-t, a múzeum Waterford 1000 éves történetébe nyújt betekintést. Ha valakit érdekelnek a kristályok, mindenképpen látogasson el a Waterford Crystal Visitor Centre-be, a kristály gyártásának titkaiba és történetébe vezetnek be minden érdeklődőt.
 
-az N24-es úton folytatjuk a túrát, két szép kastélyt tekinthetünk meg, Lismore-t és Cahirt, Lismore: Írország talán legszebb kastélya, csodálatos a kilátás innen a Blackwater völgyre, Cahir:Írország legnagyobb és legépebben megmaradt építménye, szépen felújított belsejében kiállítás és a vár történetét bemutató film várja a látogatókat, valamint egy szép park is.
 
-Rock of Cashel Tipperaryben (N8): fontos kultikus központ volt, viharos történelme volt a helynek, aki Írországban él, jár ezt a helyet mindenképpen meg kell néznie
 
-Kilkenny Castle (N8,R693):vaskos kőtornyai a középkort idézik, belseje a viktoriánus kort, itt használták az első öblítős wc-t Írországban. A Smithwick’s sört is itt főzik. A kirándulást Kilkenny középkori hangulatot árasztó éttermeinek egyikében fejezhetjük be.
Rock of Cashel

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr49526779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása