írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Írország legnagyobb szigete

2008.06.09. 12:00 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: írország kirándulás írországban mayo írország legnagyobb szigete achill island achill sziget kék zászlós strandok írországban homokos tengerpartok írország heinrich böll alkotóház írország slievemore hegy deserted village achill sziget ír szegénység emléke slievemore elhagyott falu

Írország legnagyobb szigete az Achill-sziget, County Mayoban található. A Michael Davitt híd köti össze a szárazfölddel. Üdülésre kiválóan alkalmas homokos tengerpartok, szép hegyek és tőzeglápos területek várják az idelátogatókat. Doogort, Keel és Dooagh kék zászlós strandjain lehet szörfözni, kajakozni és kenuzni.
Doogort mellett van a Heinrich Böll alkotóház is, a Nobel-díjas író itt írta meg Írországi Napló című úti beszámolóját.
Mindenképpen érdemes meglátogatni a Slievemore-hegyet is (672m magas), valamint a hegy lábánál húzódó Slievemore falut is (Deserted Village), amely az ír szegénység egyik legszívbemarkolóbb példája. 80-100 kőházat hagytak hátra az Amerikába és a világ más pontjaira kivándorló írek.

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr3510944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása