írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Történeti skanzen Írországban - Craggaunowen

2012.04.19. 17:09 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás írországban látnivalók írországban írország blog írország nevezetességei írország látnivalók írország látványosságai skanzen írországban

Ez az elsőre furcsának tűnő ír név egy történeti skanzent rejt Ennistől keletre az R469-es út mentén. A Craggaunowen skanzen a bronzkor, a kelták és a normannok világát mutatja be rekonstruált épületeken keresztül. A park területén középkori ruhába öltözött emberek dolgoznak, akik szívesen magyarázzák el a tudnivalókat a látogatóknak.

Érdemes a látogatásotokat a kis normann toronyban kezdeni, melyben a történeti park kitalálójának John Hunt régésznek a gyűjteményéből származó régi tárgyakat állítottak ki.

A skanzen legérdekesebb részei a crannog, azaz a vaskori mesterséges szigetre épített kis település, a Longfordban talált vaskori fagerendaút másolata, a fulacht fiadh nevű főzőgödör, a vaskori gyűrűvár és Tim Severin történész Brendan nevű hajója.

A bőrhajó a tengerjáró Szent Brendan hajójának rekonstrukciójaként azért készült, mert Tim Severin be akarta bizonyítani, hogy a szent egy régóta ismert tengeri útvonalon eljutott a Hebridák, Izland és Grönland érintésével Kanada partjaihoz.

A bizonyítás sikerült. A kutató 1976-77-es tengeri kalandjainak történetét magyarul is elovashatjátok a Gondolat Könyvkiadó Világjárók sorozatában megjelent A Brendan expedíció című könyvében, melynek szerzője maga Tim Severin.

Autóbérlés Dublinban

 

Képek a skanzenről:

 

2007 Ireland Craggaunowen 017

2007 Ireland Craggaunowen 008

2007 Ireland Craggaunowen 057

2007 Ireland Craggaunowen 045

2007 Ireland Craggaunowen 054

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr554461408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása