írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Írország>>Kanári-szigetek/Fuerteventura I. rész

2008.09.25. 19:22 | Írországi Utazók | 1 komment

Címkék: spanyolország kanári szigetek fuerteventura corralejo autóbérlés kanári szigetek dublin fuerteventura repülőjárat ryanair fuerteventura nyaralás kanári szigetek

Ez most egy kicsit OFF bejegyzés lesz, de mindenképpen szeretném megosztani veletek az élményeinket.

Néha az Írországi utazóknak is szüksége van a napfényre, a melegre és a mediterrán tengerpartokra, ezért elutaztunk Fuerteventurára a Kanári-szigetekre. Írországból könnyen, és viszonylag olcsón el lehet jutni a Kanári-szigetekre. A Ryanairnek például közvetlen menetrendszerinti járata van, így mi is ezzel utaztunk. Az írek körében nagyon népszerű a hely, 4 óra repülőút és +15 fok hőmérsékletkülönbség vonzó mindenki számára.
 
Corralejoban volt a szállásunk, a La Concha nevű kis szállodában (www.1800hotels.ie oldalon foglaltuk a szállást). Ami abszolút nem néz ki szállodának, kis apartmancsoport, gyönyörű kert közepén, macskákkal-kanárikkal. Nagyon tiszta volt a szállásunk, a tulajdonos is nagyon kedves volt, bár nem árt a spanyol nyelvtudás, ha itt szálltok meg, az angollal kicsit nehezen lehet boldogulni.
 
Fuerteventura (a név jelentése: erős szél) a Kanári-szigetek 8 szigete közül második legnagyobb (Tenerife után). Afrika partjaihoz nagyon közel van, csak  97 km, ennek is köszönheti a sok marokkói bevándorlót. A legősibb szigetnek számít a szigetcsoportban, mintegy 20 millió éves. Amikor a gép leszállt, olyan volt mintha Mexikóba érkeztünk volna. Nagyon kevés növény van, rengeteg kaktusz, vöröses-barnás vulkáni táj, amerre a szem ellát. Fuertventurát az örök tavasz szigetének hívják: télen 15-21(!!! Bárcsak Írországban lenne ennyi nyáron), míg nyáron 20-27 fok körüli hőmérsékleteket mérnek. A leghosszabb homokos strandok a Kanári-szigetek közül itt találhatók, valamint homokdűnék is. Egész Európa legszebb strandjai közé tartoznak az itteni partok, ami tényleg így van + kristálytiszta vízűek is.
 
 
Corralejo egy kis halászfaluból nőtte ki magát a sziget északi részén, nagyon sok étterme (arab, indiai, olasz, kínai, francia), szállodája, pubja van. (még angol és ír pubok is vannak, ami nekem nem nyerte el túlzottan a tetszésemet). 10 km hosszú homokos strandja van, ahol elég erős szél fúj, és a nemzeti park területén fekszik (nudisták kedvenc fürdőhelye, mi csak akkor észleltük amikor kiértünk a strandra). Erős a tengeráramlatok vannak errefele, de mindenképpen érdemes kilátogatni ide, márcsak azért is mert a híres homokdűnék is itt vannak, olyan mint a Szahara, csak kicsiben. A védettebb strandok a városban találhatók.
 
Los Lobos szigete, ami egy búvárparadicsom, a településsel szemben fekszik. Hajóval át lehet jutni Corralejoból, valamint Lanzarotere is közvetlen kompjárat van a szigetről. A tengeren kívül más vízes élményt is lehet itt szerezni: a BAKU Waterparkban a csúszdázáson kívül minigolf-pálya, elvarázsolt kastély, afrikai piac (rengeteg hamis napszemüveggel, órával), bowling, és kalózhajó is gondoskodik a felhőtlen kikapcsolódásról. Az aquapark mellett állatkert is található. Gyermekes családok körében nagyon népszerű hely.
 
Sok sportolási lehetőség van a szigeten: kite, szörf, búvárkodás, quadozás, kerékpározás, buggyzás a kialudt vulkánkráterekhez(erről majd később). Mindenki megtalálja a számára megfelelő szórakozást.
A sziget viszonylag nagy, és ahhoz hogy bejárjuk minden zegét-zugát, érdemes itt Fuerteventurán is autót bérleni.
A következő részben mesélek a dűnékről, na meg a buggyzásról.
Tehát folyt köv...

Nem Moher sziklái, bár nagyon hasonlított...

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr85681645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

roziamopsz 2008.09.27. 19:08:19

Helló, na most én irigykedek :) Ránéztem flickr-re de csak 1 képet találtam, remélem teszel fel többet.
süti beállítások módosítása