írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Munster tartomány városai - Carrick-On-Suir

2013.03.04. 22:15 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás írországban írországi kirándulás írországi látnivalók utazási blog írország nevezetességei írország látnivalók írország látványosságai

Munster tartományban találhatók legnagyobb számban ogham-kövek és olyan régi épületek, amelyek egykori típusok utolsó példányaiként maradtak fenn. A nyugati tengerpart hegyes-völgyes félszigetei, meredeken leszakadó partfalai Írország talán legszebb tájképeivel büszkélkedhetnek. Ha romantikus, civilizációtól érintetlen Írországot szeretnél látni, itt kell keresned. Ennek ellenére az országrész városaiban és kisebb településein egymást érik a kulturális programok. Munster nyugati partja a hagyományos ír zene paradicsoma is.

Munster városairól már korábban is írtam, például ellátogattunk már Clonmel városába és Youghalba is. Ma egy különleges kastélyba kalauzollak el, ami Carrick-On-Suir városában található.

A Suir parti kisváros szűk utcáival a 14-15. századok hangulatát idézi fel. Erődje 1450 körül épült, két szögletes tornya ma is megtekinthető. A város a Butlerek, Ormond grófjainak a tulajdonában volt. Kastélya egy 1309-ben épült vár kibővítésével 1568 körül nyerte el ma formáját.

Az Erzsébet-kor legszebb formában megmaradt írországi kúriáját Erzsébet királynő bővítette ki anyja, Boleyn Anna emlékére, aki itt született. Maga a királynő soha nem járt dédapja birtokán. Gazdagon díszített kandallók, szép címerpajzsok, bensőséges ablakfülkék emlékeztetnek a nagy Tudor királynő korára a kastély belsejében.

Autóbérlés Írországban >>

Szállás Carrick-On-Suir városában

Ormonde Castle, Carrick-on-Sur, Ireland. Autumn morning Irish sun Paying homage to Sean Kelly, Carrick on Suir  1993 Wall in Carrick-on-Suir Ormond Castle, Carrick-on-Suir

Ireland 2003 014 - Ormond Castle

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr695117021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása