írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Dublini látnivalók - Dublinia és Christchurch katedrális

2012.11.29. 21:15 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: dublin írország írországi helyek írországi látnivalók írország blog írország látnivalók dublin látnivalók dublin nevezetességei

Dublin egy elhanyagolt téma a blogon, de most egy kis pótlás érkezik.

Miért nézzétek meg Dublinban Dubliniát?
Nos elsősorban azért, mert ha szeretnéd tudni, hogy hogyan nézett ki Dublin a középkorban, akkor azt itt megláthatod. Dublinia a Christchurch katedrális mellett található, a katedrálissal azonos stílusban újították fel. Egász alakos jelenetekkel, audiovizuális elemekkel és egy középkori Dublin makett segítségével mutatja be, milyen lehetett a középkori dublini élet.

Dublinia

2007 Ireland Dublin Dublinia 001

Slave girl in Dublinia Viking chest

Ha már elvándoroltál a város ezen részére, akkor irány a Christchurch katedrális, ami egy 1170-es években épült fatemplom helyére emeltek.  A gótikus katedrális az írek nem igazán kedvelték, mert a monda szerint a normann Strongbow a meggyilkolt írek vérével tapasztotta össze az esküvője színhelyéül szolgáló templom köveit. Kicsit horror jellegű történet, de a mondák már csak ilyenek.

A templom további története is érdekes, hisz misék helyett itt sört és bort mértek ki a 15-16. század folyamán. A további története is az italok világához kapcsolódik, ugyanis romjaiból neogót hangulatban egy gazdag whiskey gyáros építtette újjá 1871-től 1878-ig. 

Altemplomának északi fala és déli mellékhajója megmaradt eredeti állapotában a 12. század óta. A templomban megtalálható Strongbow sírjának egy 16. századi másolata is.

Ennyivel azonban nem intéztük el Dublin, foly. köv. még ebben a témakörben :)

Inside Christchurch Cathedral Christchurch Cathedral Christchurch Cathedral Christchurch Cathedral 1 Christchurch Cathedral

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr834938438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása