írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Írország leghangulatosabb városa - Kinsale

2012.02.08. 17:24 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: cork írország kirándulás írországban autóbérlés írországban kinsale kirándulási tipp írország írország blog írország nevezetességei írország látnivalók írország látványosságai kinsale látnivalók kinsale nevezetességei

A Brendon-folyó partján épült Kinsalet tartják Írország egyik leghagulatosabb városának. Dombokra felfutó kis utcáiban a szivárvány minden színére festett házikók a legborúsabb időben is felderítik a látogatók és az ott élők szívét. Ha hiszitek, ha nem Kinsale utcára nyíló, kerthelyiséggel is megtoldott éttermeivel és pubjaival szép napsütötte időben egészen mediterrán hangulatot áraszt.

A város a dél ír tengerpart legnagyobb vitorlás központja is egyben. Kinsalet Szent Multose alapította, az ő nevét őrzi a Chruch Placen a középkori formáját és bejáratát őrző tornyával a St. Multose-templom.

Mit érdemes még megnézned, ha Kinsale-ben jársz?

  • Desmond Castle: a város második legrégebbi épülete a Cork Streeten található, melyet a Desmond grófok eredtileg vámháznak építettek az 1500-as eszetndő körül. Otthont adott ez az épület már a városi szegényháznak, börtönnek ma viszont új szerepet kapott. Itt működik az Írországban luxuscikknek számító bor múzeum. Bemutatja, hogy a régi korokban a gazdag ír urakat hogyan látták el külföldről finom mediterrán borokkal. A belépő egyéként 3 euró ide felnőtteknek.
  • Kinsale Museum: a 17. századi kis palota, a városi bíróság egykori épülete, ma a helyi múzeumnak ad otthont. Ha szeretnél kicsit megismerkedni a hely történelmével, akkor érdemes ide is ellátogatnod.
  • Main Street: itt találhatóak a város leghangulatosabb éttermei, pubjai és pompás kirakatokkal díszített házai.
  • James Fort: Ha Kinsale-ben jársz, akkor ezt mindenképpen látnod kell. A város határában fekvő James Fort egy széles hídon közelíthető meg. A várat 1604-ben Jakab király építtette a fontos kikötő védelmére. A romos bástyákról csodálatos kilátás nyílik a Bandon-folyó csendes öblére. Egy híres történelmi esemény is a közelben játszódott le,  1915. május 7-én az öböl bejáratától nem messze érte német torpedótalálat a Lusitania nevű luxushajót.

Most pedig pár szép fotó Kinsale-ről:

KINSALE - Desmond Castle

Kinsale

Kinsale

James Fort

View from James fort, Kinsale, Ireland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autóbérlés Írországban

Szállás Kinsaleben

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr534079189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása