írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Dublin látnivalói - Kilmainham-börtön

2012.01.12. 15:06 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: dublin írország dublini múzeumok dublin bemutatása írország blog írország nevezetességei írország látnivalók írország látványosságai dublini programok dublin blog

Jártál már egy igazi börtönben, ha nem akkor itt az ideje, hogy ellátogass a Kilmainham Gaol-ba az Inchicore Road-on. A híres ír börtön 1796-ban épült és 1966-ban nyitotta meg a nagyközönség előtt Eamon De Valera köztársasági elnök, aki maga is itt raboskodott az 1916-os forradalom leverése után.

Ma az épület azoknak az ír hazafiaknak állít emléket, akik az ír szabadságmozgalmak résztvevőiként kerültek a börtön celláiba. Az 1916-os felkelés vezetőit is ebben a börtönben végezték ki, mégpedig a börtön udvarán. Börtönként 1942-ig használták, akkor azonban az Ír Köztársaság vezetői megszüntették a rosszhírű és hírhedt intézményt. Szépen felújították az épület belsejét - ha egy börtönre egyáltalán lehet ilyet mondani.

A nyári hónapokban gyakran zsúfolt, ezért érdemes máskor meglátogatni. Ha most a téli hónapokban szeretnéd megnézni, akkor érdemes jó melegen felöltözni, mert a börtön belseje nem túl meleg. A belépődíj egyébként 6 euró/fő, az épület egész évben, hétfőtől péntekig látogatható.

Képek a börtönről: Kilmainham Jail Kilmainham Gaol - Dublin, Ireland Prison cell

Kilmainham Gaol Kilmainham Gaol V

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr943540182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása