írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Észak-Írország nevezetességei - Glens of Antrim

2011.09.08. 14:44 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás írországban észak írország írország nevezetességei észak írország nevezetességei észak írország látnivalók észak írország kirándulás észak írországi kastélyok észak írországi lánivalók észak írországi nevezetességek

Glens Of Antrim - Torr Head

 A Ballycastle, Ballymena és Larne városok között húzódó terület 500 méteres dombokba vájt 9 völgyéről kapta a nevét. A völgy lakói szerencsére elkerülték az angol betelepítésekkel járó szörnyűségeket és különös módon még az ír nyelvet is meg tudták őrizni, valamint katolikus hitüket is. Miért történt ez így? A magyarázat egyszerű:nagyon nehezen lehetett megközelíteni a területet egészen a 19. század közepéig. Az első igazi utat 1832-ben építették meg és még az is nagyon nehezen járható volt.

Ami azt is jelenti, hogy az ősnövényzet is nagyon sokáig érintetlen maradt és talán ez a völgy legfőbb vonzóereje. Ezek közül is a legszebb a Glenariff-völgy, ahol nemzeti parkot létesítettek. Mint, ahogy már megszoktuk egy információs központon keresztül juthatunk a parkba, ahonnan egy kellemes sétával szebbnél-szebb tavakat, vízeséseket és patakokat láthatunk. Ha szereted a természetet, akkor ide mindenképpen látogass el.

A völgy kijáratánál épült települések közül a legérdekesebb Ballycastle, ami egy üdülőváros és ahol minden év júliusában ír zenei fesztivált rendeznek. A vároka közelében található Cushendall, amely elsősorban kellemes hangulatú kis utcáiról híres. Az utóbbi településről juthatunk el - kb. másfél kilométerre fekszik -  a 14. században épült Lady Old Church-höz. Az Osszián Sírja kőkorszaki síremlék is itt található, a várostól 3km-re.

Az említésre méltó városok közé tartozik még Glenariff is, ahol szintén híres fesztivált tartanak minden nyáron az ír nyelv és ír sportok jegyében. Szép sziklás partszakaszok és homokos tengerpartok is vannak errefele. A bátrabbak még fürödhetnek is a tengerben (vigyázat!! - nagyon hideg). A legszebb partszakasz a Murlough-öböl.

Autóbérlés Dublinban >>

Szállások Észak-Írországban >>

Ilyen és ehhez hasonló szép tájakat láthatunk a környéken:

Glenariff 049

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Glenariff Nemzeti Park

ossian's-grave

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Osszián Sírja

Ballycastle

Ballycastle

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr673211526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása