írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Vörös-tó - Lough Derg Írországban

2011.07.26. 17:13 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: írország kirándulás írországban autóbérlés írországban látnivalók írországban kirándulási tipp írország kirándulás írország írország blog írország látnivalók írország látványosságai irorszag latnivalok írország látványosság ír tájak

 Lough Derg Donegaltól keletre fekszik az R233-as út mentén. Igazi misztikus hely, ugyanis az ír mitológiában a Derg nevezetű emberek és helyek a másvilág közelségére utaltak. Lough Derg, azaz a Vörös-tó a másvilág bejárata volt a pogány írek számára.

A legenda szerint Szent Patrik a tó kis szigetén - a Station Island-en - mutatta meg a tündérekként élő egykori angyaloknak, hogy mi történik majd velük a Végítélet napján. A sziget háromnegyede az ördög tulajdonában volt, egynegyede pedig az Istenhez tartozott, ezért Patrik a két világ határán megnyitotta a földet, hogy a tündérek megláthassák, melyik oldal tart rájuk igényt. Ugyanis ők a nagy küzdelem idején, se Isten oldalára nem álltak, sem Lucifer oldalán nem harcoltak, ezért a mennyben nem maradhattak, de a pokolban sem kellettek.

DSC_6714-435

A határvonalon támadt nyílás a középkor egyik leglátogatottabb zarándokhelye lett. A tó szomszédságában épült kolostorban az imádsággal és böjttel felkészülő emberek megláthatták a kénes kigőzölgésű barlangban, hogy haláluk után mi történik majd a másvilágon. 3 magyar zarándoka is volt a kolostornak:Tar Lőrinc 1411-ben (ő a Toldi mondában is szerepelt), Malatesta Ungarus de Arimino 1358-ban és Krizsafán fia György 1353-ban.

Ugyan a kolostort a 17. században lerombolták, de hitbuzgó emberek tömegeit nem tudták megállítani. A 19. századra viszont megszűnt a barlang, vele a kénes kigőzölgés és a látomások is. 

Manapság már csak Szent Patrik emléke miatt jönnek ide az emberek minden év júniusától augusztusig. A tó kis szigetére a 20. század elején építettek egy kolostort, viszont az átjutás nem olyan egyszerű, mert háromnapos lelki gyakorlatra érkező emberek kelhetnek át Pettigo kikötőjéből. 

Lough Derg

Autóbérlés Írországban

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr643101472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása