írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Art in Action - Művészetek Völgye ír módra

2010.06.26. 17:23 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás írországban autóbérlés írországban írország blog írország nevezetességei drogheda írország művészeti fesztivál írországban

Ma vendégbloggerünk Szilvi írását olvashatjátok a drogheda-i művészeti fesztiválról, a képeket is ők készítették. 

 

Ha úgy érzed, az ír kézműves és művészeti fesztiválok valahogy nem érnek a magyarországi rendezvények nyomába, akkor feltétlenül olvass tovább!

A júniusi banki szünnap hosszú hétvégéjén immár 17. éve rendezik meg Droghedában az Art in Action fesztivált. Utazz családdal vagy barátokkal, garantáltan jól fogod érezni magad, a fesztivál szervezői mindenkire gondoltak! 

aia1

Az Art in Action non-profit rendezvény, amin a művészek meghívásos alapon vesznek részt. A szervezők minden szakterületről a legmagasabb színvonalat nyújtó alkotót hívják meg. Ezek a művészek aztán foglalkozásokat és bemutatókat tartanak a látogatók számára, és örömmel válaszolnak minden kíváncsiskodó kérdésre. A résztvevők névsora a honlapon előre megtekinthető:

aia2Elmaradhatatlan természetesen a kézműves portékák vására. Igazi családi rendezvény lévén a gyerekeknek számára van egy izgalmas játszótér, és az egész család jót piknikezhet a gyönyörű zöld természetben vagy beülhet a sátrak alá és fogyaszthat az árusok bőséges ínycsiklandó kínálatából. Akinek mindez még nem lenne elég, beülhet filozófiai témájú előadásokra és rövid hangversenyekre is. A rendezvénynek a Townley Hall nevű pompázatos épület az otthont, mely egy építészeti különlegesség (az érdeklődők befizethetnek egy vezetett háztúrára is). Az előadásokat és koncerteket az épületben, a kiállításokat, bemutatókat és tanfolyamokat nagy sátrakban tartják, így eső esetén sem szenved csorbát az élmény! 

 

Érdemes reggel időben elindulni és nyitásra érkezni, ha biztosan szeretnénk helyet a foglalkozásokra. A honlapon lévő útbaigazítást követve nagyon könnyű odatalálni. Hatalmas táblák és zászlók jelzik, hogy hol kell letérni egy nagyon szép erdei útra, ahol egy pillanatra könnyen eltéveszthető, hogy tulajdonképpen Magyarországon vagyunk-e vagy Írországban. A belépő a helyszínre idén 2010-ben felnőtteknek 12€, gyerekeknek 5€, ez már tartalmazza a parkolást is. (Ha valaki másnap is be szeretne menni, már csak fél árat kell fizetnie.) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A helyszínre érkezve először jelentkezzünk be a tanfolyamokra az egyik sátornál. Érdemes már előző este letölteni az órarendet, amin szerepel az egyes foglalkozások költsége is (3-12€). A foglalkozások általában egy órásak, de a gyerekek számára rövidebbek, viszont akad olyan is, mint az olajfestés, amire 2 órát érdemes tervezni. 

Mindent egybevetve ez az egyik legszínvonalasabb fesztivál, amin eddig jártunk és biztosan nem hagyjuk ki jövőre sem!

Biztos, hogy ott lesz Szilvi jövőre, mert őt is meghívták kiállítónak. Ha érdekel benneket, hogy miket készit Szilvi, akkor katt ide >>

------

Írország szállás

Autóbérlés Írországban

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr532111890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása