írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Írország nevezetességei - Beaulieu House Drogheda

2010.04.30. 10:38 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás írországban írország blog írország nevezetességei írország látványosságai irorszagi latnivalok írországban kirándulni drogheda írország louth írország

Írország bővelkedik szebbnél-szebb kastélyokban, kúriákban. Ilyen a County Louth-ban található Beaulieu House (vagy Bewly, ahogyan ejtik) Droghedában. Helyi történész Noel ismertet meg minket ennek a csodálatos 17 századi kúriának a történetével, ő is vezeti körbe az idelátogatókat. (Belépő:8euró/fő)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az épület a Titchborne család tulajdonában volt/van és érdekes módon a női ág örökölte mindig a birtokot. A jelenlegi tulajdonosa Gabriel De Freitas, aki mindig nagyon vendégszerető és szívesen lát látogatókat a házában. A kúria összes szobája ízlésesen berendezett, a rajzszoba mennyezetét egy Van de Hagen festmény díszíti. Egy ún. walled garden - fallal körbevett kert - is található az épület mellett, ide külön belépővel tudunk bemenni (6 euró/fő), de mindenképpen megéri megnézni, mert az ír kertészet egyik mintapéldája a hely.

Egy érdekesség még: a ház úrnője Gabriel Írország top női autóversenyzői között tartozott, Gabriel Konig néven versenyzett és az ő versenyautó kiállítását is megnézhetjük, ide is külön belépő van (6 euró/fő)

További infó a kúriáról >>

Autóbérlés Írországban

Szállás Droghedában

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr441963845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása