írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Viking fesztiválon jártunk Írországban

2009.08.11. 12:06 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: viking írország louth írország blog írország nevezetességei írország látnivalók írország látványosságai annagassan írországi élménybeszámoló dán vikingek vikingek írországban viking fesztivál

Annagassan nevű kis faluban, Louth megyében minden évben megrendezik a Viking fesztivált. Már tavaly is megnéztük, ebben az évben is kíváncsiak voltunk rá. Engem különben is érdekelnek a vikingek, főleg a dánok (hiába szakmai ártalom:D).

Annagassan egyébként egy apró, de annál helyesebb kis település, egy pindurka kikötővel, 2 pubbal, 1 postával/vegyesbolttal és egy szép tengerparti sétánnyal, ja és van egy apró óvodája is.

Miért rendeznek itt Viking fesztivált? – kérdezhetitek jogosan.

Azért, mert a dán vikingek alapították ezt a települést Kr.e. 841-ben, egy viking erődítményt hoztak létre itt. A fesztivál alatt lelkes helyi történelemkedvelők viking sétára is viszik az érdeklődőket, beavatnak minket Anngassan “sötét” viking múltjába.

Viking pajzs

A fesztivált egy nagy legelőn tartják, annyi a belépő, amennyit szánunk; általában 2 napos (szombat-vasárnap).

Észak-Írországból és természetesen vikingeink hazájából, Dániából érkeztek viking hagyományőrző csoportok. Korhűen öltöztek fel, felállították viking sátraikait, egy apró skanzent alakítottak ki, korabeli ételeket főztek, kirakodóvásárt tartottak, ahol mindenféle csecsebecsét meg lehetett vásárolni (viking ékszerek borostyánból és ezüstből, mézsör stb).

Itt éppen a dán vikingek viaskodtak

A nap fénypontja a viking viadal (a képek is erről készültek), igazi viking harcot láthatunk, fegyverekkel (természetesen nem élesek, lekerekített hegyűek). Ezt különösen a gyerekek élvezték, a viadal után a szülők nem győzték megvenni az apró fakardokat, amit a kirakodóvásárban árultak.

Az "észak-ír" vikingek csatája

A vikingek mellett minde évben Guinness rekordot akarnak megdönteni Annagassanban – nem tudom az idén sikerült-e nekik – szeretnék megtalálni a világ legmagasabb és a leghosszabb kutyát (tallest, longest dog competition). Tavaly még nem sikerült.

A legapróbb viking a papájával

Természetesen volt még vidámpark is, helyi művészek is bemutatták munkáikat (a helyszínen meg is lehetett vásárolni, festmények, szobrok), volt teaház, sertés- és bárány sült, természetesen viking módra, a helyi farmerek árulták saját készítésű sajtjaikat.

Egy kis zápor zavarta csak meg a szórakozást, de ki foglalkozik azzal Írországban, előbb vagy utóbb úgyis esik, a lényeg, hogy mindig legyen nálunk napszemüveg és esernyő is:D 

Annagassan a térképen
View Larger Map

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr141302523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása