írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

10 legszebb strand Írországban: 2.Tramore

2009.07.14. 00:00 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: írország írországi kirándulás autóbérlés írországban szörfözés írországban írországi helyek írországi látnivalók írország blog waterford írország nevezetességei írországi nevezetességek tramore tramore strand írországi strand írországi utazás irország látnivalói dolmenek írországban

 Tramore (ír nevén:Trá Mhór, jelentése: nagy strand) Co. Waterfordban található, Waterford városától 13 km-re északra.


View Larger Map

 

 

Tramore-ban minden megtalálható, van itt a tengerparton vidámpark, hosszú tengerparti sétány – főleg a gyerekek örömére, valamint egy 5 km hosszú homokos tengerpart. Tramore strandja ideális szörfözéshez is, bár nem túl meleg a víz: átlagos hőmérséklete 9-15 fok (brrrr).

A Freedom Surf Schoolban/szörfiskolában családi szörfleckéket is vehettek, 2 felnőtt és 3 gyerek szörfleckéje 135 euróba kerül.

A Seapaddling.com pedig megtanít minket, hogy hogyan kell a tengeren kajakozni, félnapos családi “kiképzés” 150 euróba kerül.

 

Ha kevésbé nyüzsgő strandra vágytok, akkor látogassatok el a kisebb, de legalább olyan jó strandokra – a helyi lakosok is előszeretettel járnak ki ide – Saleens, Guillamene, sokan járnak is fürödni is, vagy Garris és Kilfarrasy sziklás partja.

A tramore-i part látványosságai közé tartozik még a Metal Man (azaz Fémember), ami nem más, mint 3 pillér, az arra járó hajókat figyelmezteti a sekély víz veszélyeire.

A legenda szerint ha egy nő háromszor mezítláb körbeszökdécseli az alapját, egy éven belül férjhez megy.:)

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyébként Tramore környékén rengeteg megalitikus emléket is megnézhettek, leginkább dolmeneket, ilyen pl. Ballindud Cromlech; Ballynageeragh Cromlech; Knockeen Dolmen; Gaulstown Dolmen.

 Autókölcsönzés Írországban

Szálláshelyek Co. Waterford-ban

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr681230127

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: excel training london 2019.03.13. 18:35:21

Guminő, gumipasi, szexállat - Gumibaby

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása