írországi utazók

Utazási tippek, tanácsok, érdekességek Írországban élőknek és Írországba utazóknak. Autóbérlés Írországban

Autóbérlés Írországban



Top 10 látnivaló Írországban mini útikalauz Glendalough

:
:

 

 

Transzferfoglalás Dublin reptéren

 



SZÁLLÁSAJÁNLATOK Szállás Írországban

Innen jöttök Ti

Glencolumbkille-zarándokvölgy,nyári egyetem és skanzen

2008.09.03. 18:20 | Írországi Utazók | Szólj hozzá!

Címkék: írország kirándulási tippek írország glencolumbkille skanzen írország zarándok írország glencolumbkille skanzen írország donegal írország nyári egyetem írország hová kiránduljak írország

Glencolumbkille (vagy ahogy írül hívják Gleann Cholm Cille) Donegaltól 50 km-re nyugatra az R263-as úton egy mély völgyben fekszik, a tenger egyik öblénél. Donegal megye ír anyanyelvű területén, az ún. Gaeltacht-on található (Gaeltacht Írország utolsó ír anyanyelvű környezete, sajnos az utóbbi években itt is az angol válik egyre dominánsabbá).

 
A kis falu helyén Szent Columba alapított kolostort a 6. században, aki egyébként Írország egyik legnagyobb szentje. Ünnepnapján - június 9.-én – zarándokok tízezrei érkeznek a Szent Columba zarándokvölgybe, ahol végigjárják a szép régi keresztek által jelölt zarándokutat.
 
Ha ide látogatsz, mindenképpen figyelmedbe ajánlom a település kis skanzenét, a Folk Village-et a tengerparton. A skanzent az 50-es években McDyer atya azért építtette, hogy a helyieknek munkát adjon, és ezzel is segítsen megakadályozni tömeges kivándorlásukat.
 
Glencolumbkille híres még nyári egyeteméről is. Ír nyelvet és tradícionális népzenét lehet itt tanulni, valamint előadásokat hallgatni az ír kultúráról.
 
A híres dublini születésű művész, Kenneth King is itt él. Hajókról, a tengerről világítótornyokról készít csodálatos festményeket. (Myrtle Maud című híres festménye lent).

A bejegyzés trackback címe:

https://reserva.blog.hu/api/trackback/id/tr18646879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása